Åby motorklubb bildades vintern 1979 i en källare under en konsumbutik i den lilla orten Åby utanför Norrköping av ett gäng racingintresserade ungdomar. 1980 flyttade klubben in i sin nuvarande klubblokal i Torshagshuset i Åby. Då saknade dock lokalen golv och man fick hjälpas åt att ordna det så att medlemmarnas bilar kunde flytta in. Något senare byggdes även ett fikarum och en festvåning. Så startade den motorklubb som har kommit att bli en kulturinstitution i motorsverige. Lokalen har idag en fullutrustad verkstad och garageplatser för medlemmar.

Under fyra år från 1991-1994 anordnade klubben tävlingen Dragracing mitt i sta’n i Norrköpings hamn– en unik tävling då det var den enda dragracingstrippen i världen man kunde åka spårvagn till. Klubben var även medarrangör till Power meet i Västerås under cirka 20 år.

Länge var Åby motorklubb inriktad på enbart dragracing men idag finns även andra motorsporter representerade bland klubbens medlemmar.

Varje år sedan 1988 arrangerar klubben en välbesökt dragracingmarknad. I år hålls marknaden 25/2 i Åby Arena och Hultdalshallen. Dessutom anordnar man motorrelaterade föreläsningar och licenskurser årligen.

Varje sommar anordnas de populära och välbesökta fordonsträffarna utanför klubblokalen i Åby. Här kan man få se allt från den vassaste dragracingbilen till fräna motorcyklar och veteranmopeder. Varannan torsdag jämna veckor kl. 18:00 samlas motorintresserade med sina fräna fordon för att umgås, fika, utbyta erfarenheter och träffa likasinnade. Välkommen du också!

Share Button